Aardappelsouflee

8 maart 2021admin

Dit klassieke aardappelsouflee gerecht kom je niet veel tegen.

Het is luchtig en makkelijk te verwarmen als het van te voren maakt. Goed te doen als je gasten krijgt. Het souffleert dan niet meer. Op zich is dat niet erg. Leuk om tijdens de feestdagen te serveren. Ramekinbakjes online bestellen via Kookenbakgerei.nl

Er zijn nog andere aardappelgerechten te vinden op dit blog.

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen Eigenheimers
  • 1 dl slagroom
  • 3 eieren gesplitst
  • 60 + 20 gram boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 100 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • Aan de slag

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water met zout in 20 minuten gaar. Giet ze af, schenk de slagroom erbij, roer er 60 g boter door en stamp met een pureestamper tot een puree. Breng het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat het afkoelen.
    2. Smelt de resterende 20 g boter in een steelpan en smeer de ramekinbakjes in met het bakkwastje in. Kwast de randen van onder naar boven, dit bevordert het rijzen van de soufflés. Bestuif ze met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
    3. Zorg dat je kom droog, schoon en vetvrij is. Klop vervolgens, als de puree is afgekoeld, 3 eiwitten met een mespunt zout zo stijf mogelijk. Gebruik hiervoor een klopper of een mixer.
    4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de gruyère en 2 eidooiers door de aardappelpuree. Roer een flinke schep van het eiwit erdoor om de puree wat losser te maken. Spatel voorzichtig de rest van het eiwit door de puree. Roer niet, want dan roer je alle lucht weer uit het eiwit.
    5. Vul met een spatel de ramekinbakjes met het aardappelmengsel en strijk de bovenkant glad. Ga met je duim langs de rand van de ramekin en haal een randje van cm van het aardappelmengsel weg, zodat de rand het rijzen niet belemmert. Zet de ramekins in het midden van de hete oven en bak ze in 25 tot 30 minuten gaar. Open de oven tussentijds niet, want dan zakken de soufflés in. Serveer direct.
    6. U kunt het aardappelmengsel voor de soufflés een paar uur van tevoren maken, zodat je het ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te zetten. Bewaar het afgedekt in de koelkast.

Aardappelsouflee

admin

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Chambres d’Hôtes zoeken helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Chambres d’Hôtes zoeken

Terug naar de homepagina

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.