Macarons de Paris

1 maart 2021admin

Macarons zijn luxe petit fours.

Macarons mag je ze zeker geen koekjes noemen. Daar zijn deze Franse lekkernij te delicaat voor. Als je ze niet zelf maakt, koop ze dan bij voorkeur bij een echte banketbakker. Ze zijn niet erg goedkoop. Dat komt omdat ze ambachtelijk en met de hand gemaakt worden. Dat vergt veel tijd en kost daarom iets meer dan een petit four. Op dit blog staan ook andere heerlijke zoete versnaperingen.

Ingrediënten

  • Voor de merengue:
  • 150 g suiker
  • 50 g water
  • 75 g eiwit op kamertemperatuur
  • Voor de Amandel pâte:
  • 160 g fijn gemalen amandelen, gezeefd
  • 150 g poedersuiker, gezeefd
  • 70 g eiwit
  • Voor de vulling kun je elke crème au beurre of ganache gebruiken die je zelf lekker vindt, bijvoorbeeld crème au citron
  • Voorbereiding:
  • Extra: handmixer,
  • Steelpan, grote ronde schaal, spatel, spuitzak, digitale temperatuurmeter suikerthermometer, twee bakplaten met bakpapier glad bekleedt.
  • spatel, spuitzak, digitale temperatuurmeter suikerthermometer, twee bakplaten met bakpapier glad bekleedt.
  • grote ronde schaal, spatel, spuitzak, digitale temperatuurmeter suikerthermometer, twee bakplaten met bakpapier glad bekleedt.
  • spatel,
  • spuitzak met klein glad spuitmondje,
  • Digitale temperatuurmeter suikerthermometer, twee bakplaten met bakpapier glad bekleedt.
  • Oven op 160 graden Celsius.
macarons

Aan de slag

  1. 1. Prepareer 2 bakplaten met bakpapier en zet de oven aan op 160 gragden Celsius.
  2. 2. Maak eerst de Amandelpâte klaar. Doe dit als volgt. Meng met een spatel de poedersuiker in een grote ronde schaal met de gemalen amandel en voeg hieraan de eiwitten toe. Uiteindelijk moet de Amandelpâte voldoende soepel zijn en glanzend. Dit is een kwestie van ervaring. Naar eigen smaak kun je bijvoorbeeld verse citroenrasp of een goede cacao toevoegen afhankelijk van welke smaak macarons je maakt. 3. Zet in een steelpannetje de suiker en water op voor de merengue en kook dit tot precies 118 graden. Gebruik hiervoor een digitale thermometer. 4. Begin de eiwitten voor de merengue te kloppen zodra de suikerstroop op 110 graden is. Zet de mixer dan op de hoogste stand. Zodra de suikerstroop de 118 graden heeft bereikt, giet je al kloppend de stroop bij het opgeklopte eiwit. De merengue is perfect als het in piekjes omhoog krult wanneer je de staafmixer omhoog beweegt, maar deze niet rechtop blijven staan. Laat de merengue koud kloppen gedurende ca. 7 minuten. 5. Voeg dan de merengue toe aan de Amandelpâte door in twee etappes met een grote spatel voorzichtig door elkaar heen te vouwen. Stop zodra het gemengd is. Als je teveel klopt, verliest de Amandelpâte zijn luchtigheid en zullen de macarons niet mooi opkomen of openbarsten tijdens het bakken. 6. Vul dan de spuitzak met een glad spuitmondje no. 5 met het mengsel en maak mooie, kleine rondjes op een bakplaat belegd met bakpapier. Houd er ook rekening mee dat de macarons uitzetten, dus niet te dicht op elkaar. Als het mengsel teveel uitloopt op de plaat, is het niet stevig genoeg en zullen de macarons mislukken. Wacht een 1/2 uur met het bakken van de macarons tot ze een klein huidje hebben. Bak ze uiteindelijk 13 tot 15 minuten op een ovenstand tussen de 150 en 160 graden. Open halverweg even de ovendeur om het vocht dat in de oven onstaat te laten ontsnappen. Dit is afhankelijk van de soort oven die je hebt. Experimenteer hiermee. Tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant. De macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar van binnen de meringue nog zacht is. Haal de macarons uit de oven en laat ze na het bakken een paar uur staan alvorens ze te vullen met een créme au beurre en ze in twee delen op elkaar te plakken. Bewaar de macarons een nacht in de koelkast, maar eet ze vervolgens op kamertemperatuur. Afhankelijk van de vulling kun je de macarons 5 dagen bewaren.
  3. 3. Zet in een steelpannetje de suiker en water op voor de merengue en kook dit tot precies 118 graden. Gebruik hiervoor een digitale thermometer.
  4. 4. Begin de eiwitten voor de merengue te kloppen zodra de suikerstroop op 110 graden is. Zet de mixer dan op de hoogste stand. Zodra de suikerstroop de 118 graden heeft bereikt, giet je al kloppend de stroop bij het opgeklopte eiwit. De merengue is perfect als het in piekjes omhoog krult wanneer je de staafmixer omhoog beweegt, maar deze niet rechtop blijven staan. Laat de merengue koud kloppen gedurende ca. 7 minuten.
  5. 5. Voeg dan de merengue toe aan de Amandelpâte door in twee etappes met een grote spatel voorzichtig door elkaar heen te vouwen. Stop zodra het gemengd is. Als je teveel klopt, verliest de Amandelpâte zijn luchtigheid en zullen de macarons niet mooi opkomen of openbarsten tijdens het bakken.
  6. 6. Vul dan de spuitzak met een glad spuitmondje no. 5 met het mengsel en maak mooie, kleine rondjes op een bakplaat belegd met bakpapier. Houd er ook rekening mee dat de macarons uitzetten, dus niet te dicht op elkaar. Als het mengsel teveel uitloopt op de plaat, is het niet stevig genoeg en zullen de macarons mislukken. Wacht een 1/2 uur met het bakken van de macarons tot ze een klein huidje hebben. Bak ze uiteindelijk 13 tot 15 minuten op een ovenstand tussen de 150 en 160 graden. Open halverweg even de ovendeur om het vocht dat in de oven onstaat te laten ontsnappen. Dit is afhankelijk van de soort oven die je hebt. Experimenteer hiermee. Tijdens het bakken ontstaat het voor macarons typische kraagje aan de onderkant. De macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar van binnen de meringue nog zacht is. Haal de macarons uit de oven en laat ze na het bakken een paar uur staan alvorens ze te vullen met een créme au beurre en ze in twee delen op elkaar te plakken. Bewaar de macarons een nacht in de koelkast, maar eet ze vervolgens op kamertemperatuur. Afhankelijk van de vulling kun je de macarons 5 dagen bewaren.
  7. TIP
  8. Doe zoveel mogelijk op je gevoel. Macarons mislukken waarschijnlijk de eerste paar keer, vooral blijven experimenteren is het devies.
  9. TIP 2
  10. Gebruik altijd nieuw bakpapier om de macarons op te spuiten. Bakpapier wat reeds is gebruikt is bobbelig geworden en dan worden de macarons niet mooi rond van vorm.

admin

Zoek en ontdek hoe mooi Frankrijk is

Zoek wat je wilt vinden om in Frankrijk een mooie vakantie te beleven. Chambres d’Hôtes zoeken helpt je daarbij

Search & have fun

Search anytime for whatever you need, for your business, fun or personal needs. Bello helps you find it easy and fast.

Explore

Users

Chambres d’Hôtes zoeken

Terug naar de homepagina

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved 2018

Back to Bello home

Copyright by Chambres d’Hôtes zoeken. All rights reserved.

Inloggen

Register

Show Password

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacybeleid.

Heb je al een account?

Wachtwoord vergeten

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.